“Vin-o la o cafea ca să încălzești pe alții!”

eveniment caritabil în sprijinul a 30 de familii social-vulnerabile prin aprovizionarea acestora cu lemne în sezonul rece al anului.

Evenimentul caritabil “Vin-o la o cafea ca să încălzești pe alții!” va avea loc la data de 18 septembrie, orele 11:00 – 15:00, în incinta localului Poetry Coffee Shop (Bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 119). Scopul evenimentului este de a colecta resursele necesare de a aproviziona cu lemne de iarnă circa 30 de familii social-vulnerabile ce trăiesc în mediul rural la limita subzistenței. 

Conceptul evenimentului este unul inedit, și aparține Companiei de marketing “ASAP Digital Team” în cadrul acțiunii sale de responsabilitate social-corporativă. Punctul principal de atracție îl reprezintă̆ participarea unor persoane publice în calitate de chelneri. Timp de 2 ore aceștia vor servi vizitatorii localului, iar tipsurile colectate de ei vor fi donate cauzei evenimentului. Va avea loc și o licitație frumoasă de buchete de flori create de extraordinara Tanya Buga. Iar toate aceste eforturi sunt depuse pentru că nici un copilaș nu merită să doarmă la rece, în sezonul rece al anului. 

În calitate de chelneri vor fi următoarele persoane: Olga Țăpordei, Eugen Botnaru, Valeria Țurcan, Ludmila Adamciuc.

Investind în lemnele de iarnă necesare acestor familii investim, de fapt, într-un loc în care copiii își vor putea face temele pentru acasă, vor putea dormi și trăi fără riscul îmbolnăvirii, iar părinții vor avea unde să le pregătească mâncarea. De asemenea, ajutând acești părinți în achiziționarea lemnelor de iarnă îi ajutăm și să facă față mai ușor numărului mare de responsabilități pe care le au față de familiile lor numeroase și față de gospodăriile lor, reducând din stresul la care sunt supuși zilnic din cauza sărăciei, care deseori conduce la consumul abuziv de alcool și la violență domestică. Dacă în anii precedenți unele familii reușeau să economisească din timp o parte din banii necesari pentru procurarea lemnelor de iarnă, în acest an, din cauza pandemiei, acest lucru a fost imposibil pentru toți, iar puținii bani de care vor dispune din ajutorul social vor fi necesari pentru acoperirea altor necesități primordiale, precum produsele alimentare. În timp ce în sezonul cald aceste familii se puteau alimenta cu produse agricole din propriile grădini, iar părinții generau un venit oarecare prin muncă zilieră, odată cu venirea sezonului rece părinții nu vor mai avea de lucru, iar în timp ce veniturile lor se vor micșora, bugetul necesar pentru asigurarea alimentării familiei crește. Mai mult, ajutorul în procurarea lemnelor este cu atât mai important cu cât în cazul acestor familii lemnele sunt necesare nu doar pentru încălzirea locuinței dar și pentru pregătirea mâncării, iar lipsa lor va avea consecințe majore asupra sănătății și calității vieții membrilor acestor familii, printre care sunt și copii mici, copii cu dizabilități, și bătrâni.

Acestea fiind spuse, sperăm că eforturile noastre în susținerea familiilor social-vulnerabile cu lemne de iarnă vor fi întâmpinate cu înțelegerea și ajutorul vostru, și că împreună vom reuși să facem iarna, dar și viața acestor familii puțin mai ușoară.

*****

Asociația “The Moldova Project” a fost fondată în Marea Britanie în 2008 și înregistrată în Republica Moldova în 2020. Misiunea sa este să ajute familiile cele mai vulnerabile din R. Moldova să depășească starea de vulnerabilitate și să-și construiască o viață sigură și independentă, prevenind astfel abandonul și neglijarea copiilor. Procesul de lucru constă din identificarea soluțiilor pe termen lung pentru problemele cu care se confruntă membrii acestor familii, și susținerea lor printr-un program complex de reabilitare ce include: sprijin psihologic profesionist, acces gratuit la servicii medicale, activități educative pentru părinți și adolescenți, activități de art-terapie și de recreere pentru copii, îmbunătățirea condițiilor de trai, sprijin în dezvoltarea gospodăriilor cu ajutorul donațiilor de animale și păsări domestice, sprijin în accesarea unor cursuri profesionale, facilitarea procesului educațional pentru copii, și donații materiale (alimente, produse igienice, mobilier, articole vestimentare, jucării, rechizite, și altele). 

Organizatorii evenimentului “Vin-o la o cafea ca să încălzești pe alții!” așteaptă cu drag toți doritorii de a participa la acest eveniment frumos! 

 
Pentru informații suplimentare:
www.themoldovaproject.org
https://www.facebook.com/themoldovaproject


 Savurînd o cafea gustoasă – un copil va sta la cald în casă!
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
[/ult_sticky_section]