Vino, procură și donează!  Să fii Moș Crăciun e Simplu!

Sute de copii din familii defavorizate, care locuiesc în satele Republicii Moldova, vor avea parte de daruri de Crăciun din partea clienților Kaufland Moldova

În perioada 8 – 16 decembrie 2023, rețeaua de magazine Kaufland Moldova și Asociația Obștească „The Moldova Project” invită cumpărătorii să participe la campania „Să fii Moș Crăciun e Simplu!”, care presupune procurarea de produse (alimentare și nealimentare) pentru familii aflate la limita subzistenței. 

Începând cu ora 15:00, la intrarea în magazinele Kaufland Botanica (str. Decebal, nr. 99/2) și Kaufland Ciocana (str. Mircea cel Bătrân, nr. 25/1), cumpărătorii vor fi întâmpinați de voluntarii campaniei, care vor ghida și vor oferi toată asistența necesară celor ce vor dori să participe. Calea spre a deveni Moș Crăciun este foarte simplă:

  • Participanții aleg de pe bradul ornat un mesaj special despre destinul unei familii beneficiare, care are nevoie de ajutor; 
  • Procură produsele potrivite respectivei familii, în funcție de numărul copiilor, vârstă etc. și le depozitează în boxa cu daruri. Cumpărătorii sunt îndemnați să aleagă produse alimentare, de igienă, jucării și alte bunuri utile. 
  • Fiecare participant va primi un mesaj de mulțumire din partea copiilor beneficiari;
  • Ulterior, echipa de voluntari ai campaniei și angajații Kaufland vor sorta produsele și vor împacheta cadourile.

În cadrul ediției de anul trecut au fost colectate 3,5 tone de produse, ce au fost distribuite conform solicitărilor și necesităților familiilor vulnerabile. Și în acest an toate darurile colectate vor fi oferite beneficiarilor asociației The Moldova Project, în cadrul Proiectului de Iarnă, care va demara în data de 22 decembrie. 

“Împreună cu magzinele Kaufland Moldova, al treilea an consecutiv, reușim să creăm magie în viața a peste o mie de copii din satele noastre, copii care duc multe lipsuri în viața de zi cu zi. Venim în casele lor cu daruri și organizăm pentru ei sărbători speciale, cu animatori, spectacole, jocuri și dulciuri. Știm care sunt necesitățile fiecărei familii beneficiare și vedem impactul deosebit ce-l au emoțiile pozitive în viața copiilor, dar și adulților care suferă din cauza sărăciei, bolilor, violenței, a lipsurilor materiale și discriminării din partea consătenilor și întregii societăți.” 

 Victoria Morozov, fondatoare A.O. The Moldova Project 

Angajațiii Kaufland Moldova vor veni cu o contribuție proprie, aducând daruri, cu grijă împachetate, însoțite de mesaje speciale pentru fiecare destinatar. 

„Doar prin implicare și efort comun putem aduce o schimbare semnificativă în viața a sute de familii social-vulnerabile din Republica Moldova. Susținem proiectul inițiat de The Moldova Project – „Să fii Moș Crăciun e Simplu” pentru al treilea an consecutiv și ne bucurăm de faptul că majoritatea oamenilor rezonează cu spiritul sărbătorilor de iarnă, dorind să ofere zâmbete celor care au nevoie cel mult de aceasta. Prin implicarea fiecărui dintre noi putem facem diferența. Vă așteptăm cu drag în magazinele Kaufland.”

Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova

De 15 ani asociația The Moldova Project ajută familiile vulnerabile din satele Republicii Moldova prin identificarea soluțiilor pe termen lung la problemele cu care se confruntă aceștia, astfel încât să-și poată construi o viață mai sigură și independentă. Asociația protejează copiii și previne situațiile de risc. Anual, circa 200 de familii din 37 de sate din Moldova beneficiază de sprijinul multidimensional al echipei The Moldova Project, care include: servicii educaționale oferite în ludoteci (săli pentru joacă și lectură), activități de creație, art terapie, consilieri psihologice, sprijin moral, material, medical, juridic, lucrări de reparații și de construcție, donații  de animale de curte și de materiale pentru construcția serelor și multe altele, conform necesităților individuale ale familiilor beneficiare.